Clicky
Επιλεγμένες μάρκες espresso από την Ιταλία και τη Γερμανία - Κορυφαίες μάρκες εσπρέσο - Εξερευνήστε τις καλύτερες μάρκες εσπρέσο
Παγκόσμια παράδοση DHL Express
Δευτέρα-Τετάρτη: 9 π.μ. - 3 μ.μ., Παρασκευή: 9 π.μ. - 2 μ.μ. CET

Εσπρέσο & Καφές

Τι είδους εσπρέσο αναζητάτε;

Ελέγξτε μια από τις υποκατηγορίες του espresso. Προσφέρουμε μια υψηλής ποιότητας επιλογή: συσκευασίες γευσιγνωσίας, αλεσμένο εσπρέσο, καφέδες μοναδικής προέλευσης, υψηλής ποιότητας καφέδες φίλτρου, καφέδες 100% Arabica ή 100% Robusta, γευστικό εσπρέσο χωρίς καφεΐνη και, φυσικά, βιολογικό και fair trade εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα για την προέλευση του εσπρέσο - Τις διαφορετικές μεθόδους παρασκευής - Πώς να παρασκευάσετε έναν εσπρέσο στο σπίτι με μια μηχανή εσπρέσο, μια αυτόματη μηχανή εσπρέσο ή με μια μηχανή εσπρέσο moka.

Espresso & Coffee
Κλείσιμο φίλτρων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
from to
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
1 From 22
No results were found for the filter!
8
Espresso Tasting Set Maestro
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Espresso Tasting Set Maestro
2kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο
64.80€ 59.80€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10893


Άρθρο Αρ. 10893
10
Filicori Zecchini Espresso Kavè
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Espresso Kavè
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
34.90€ 31.40€
(31.40€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10414

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10414
Essse Masini Espresso Italiano
4
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffe Miscela Masini - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 01.2025
31.90€
(31.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10168

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10168
5
Probierset Goldmedaillen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting pack - Gold medal winners
3kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο
76.30€ 72.40€
(24.13€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10882


Άρθρο Αρ. 10882
BUNDLE
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
23.90€
(23.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10223

Βαθμός ψησίματος: Medium Low acidity: Yes Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10223
Moka Efti Arabica 100% Arabica
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Moka Efti 100% Arabica Espresso Coffee
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
26.90€
(26.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10102

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Mild
Άρωμα(α) : Nutty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10102
Passalacqua Espresso Miscela Napoli
5
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Espresso Miscela Napoli Gran Caffe
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
26.50€
(26.50€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 1722

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 1722
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
25.90€
(25.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10417

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Balanced
Άρθρο Αρ. 10417
Essse Caffè Selezione Speciale - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffè Selezione Speciale - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 11.2024
25.90€
(25.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10171

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10171
Golden Brasil Espresso Black
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Golden Brasil GOLDEN BLACK
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
22.90€
(22.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10740

Βαθμός ψησίματος: Medium Low acidity: Yes Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10740
10
Moka Efti Bar Verde 1000g ganze Bohnen
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Moka Efti Bar Verde Espresso Coffee
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
22.90€ 20.70€
(20.70€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10104

Βαθμός ψησίματος: Light Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10104
Marziali Caffè Orobar
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Marziali Caffe Orobar Espresso
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 04.2025
31.90€
(31.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 1237

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Floral, Fruity
Άρθρο Αρ. 1237
Alunni Luigina Espresso Kaffee 1kg
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni Espresso Luigina
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10738

Βαθμός ψησίματος: Dark Low acidity: Yes Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Nutty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10738
Saturno Caffè Miscela 1 Bar Caracol - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno Caffè Miscela 1 Bar Caracol - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10806

Βαθμός ψησίματος: Light Ένταση : Mild
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty, Floral
Άρθρο Αρ. 10806
Arditi Caffè Espresso Arabica Kaffee
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Arditi Caffè Espresso Arabica
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 05.2025
23.90€
(23.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 1167

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Floral, Fruity
Άρθρο Αρ. 1167
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10416

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10416
Cortese Kaffee Elios Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Cortese Espresso Elios Bar
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 01.2025
24.90€
(24.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10924

Βαθμός ψησίματος: Dark Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10924
La Genovese Espresso Coloniale
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Coloniale
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
18.90€
(18.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10236

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10236
Caffè Trucillo Espresso Gusto Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Trucillo Espresso Gusto Bar
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 03.2025
25.90€
(25.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10732


Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10732
5
Probierset Säurearme Espressokaffees
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting Set Low Acid Espresso Coffees
36.70€ 34.70€
(23.13€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10601


Άρθρο Αρ. 10601
Saturno Caffè Miscela Bar Super - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno Caffè Miscela Bar Super - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
28.90€
(28.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10805

Βαθμός ψησίματος: Light Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty
Άρθρο Αρ. 10805
Barbaro Espresso Kaffee Blu
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffe Barbaro Espresso Blu
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
20.90€
(20.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10394

Βαθμός ψησίματος: Dark Low acidity: Yes Ένταση : Strong
Άρωμα(α) : Nutty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10394
Filicori Zecchini Delicato - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Delicato - Espresso Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10415

Βαθμός ψησίματος: Medium Ένταση : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10415
Passalacqua Harem Espresso Bohne
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Passalacqua Harem Espresso
500g | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
18.90€
(37.80€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10532

Βαθμός ψησίματος: Dark Intensity : Mild
Άρωμα(α) : Chocolaty, Fruity
Άρθρο Αρ. 10532
Filicori Zecchini Arabica - Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Filicori Zecchini Arabica - Εσπρέσο Italiano
340g | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 12.2024
11.20€
(32.94€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10773

Intensity : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10773
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 01.2025
19.90€
(19.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10922

Βαθμός ψησίματος: Dark Intensity : Strong, Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10922
Caffè Cortese Espresso Bar
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Cortese Espresso Bar
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 10.2024
22.90€
(22.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10923

Βαθμός ψησίματος: Dark Intensity : Strong
Άρωμα(α) : Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10923
Barbaro Espresso Kaffee Rosso
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffe Barbaro Espresso Rosso
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
18.90€
(18.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10395

Βαθμός ψησίματος: Dark Low acidity: Yes Intensity : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10395
10
Probierset Marziali Caffè
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Tasting pack - Marziali Caffè
250g | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο
27.30€ 24.50€
(32.67€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10095


Άρθρο Αρ. 10095
10
Saturno Probierset
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Saturno tasting pack
3kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο
84.70€ 75.90€
(25.30€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10857


Άρθρο Αρ. 10857
Alunni Caffe Tradizione Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni Tradizione
250g | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 05.2025
6.70€
(26.80€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10897

Βαθμός ψησίματος: Dark Low acidity: Yes Intensity : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10897
Alunni Luigina Dose
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Caffè Alunni LUIGINA
250g | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 05.2025
7.90€
(31.60€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10896

Βαθμός ψησίματος: Medium Intensity : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty, Malty
Άρθρο Αρ. 10896
Barbaro Espresso Oro
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Barbaro Espresso Oro
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10393

Βαθμός ψησίματος: Dark Low acidity: Yes Intensity : Balanced
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10393
La Genovese Espresso Qualita Orientale
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
La Genovese Caffè Orientale
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 07.2025
21.90€
(21.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10235

Βαθμός ψησίματος: Medium Intensity : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Nutty
Άρθρο Αρ. 10235
Essse Caffè Selezione Arabica - Espresso Italiano
1
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffè Selezione Arabica - Εσπρέσο Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 06.2024
29.90€
(29.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10169

Βαθμός ψησίματος: Dark Intensity : Mild
Άρωμα(α) : Nutty, Floral
Άρθρο Αρ. 10169
Essse Caffe » Selezione Classica « 1kg | Espresso Italiano
0
espresso-international.co.uk Reviews with ekomi.co.uk
Essse Caffe » Selezione Classica « 1kg | Εσπρέσο Italiano
1kg | Ολόκληροι κόκκοι εσπρέσο | 12.2024
26.90€
(26.90€ / 1 kg)

3-5 Ημέρες εργασίας Άρθρο Αρ. 10541

Βαθμός ψησίματος: Dark Intensity : Strong
Άρωμα(α) : Chocolaty, Malty
Άρθρο Αρ. 10541
1 From 22

 

Εσπρέσο - Περιγραφή του κλασικού ιταλικού καφέ.


Espresso - Μικρός και αρωματικός 

David Letterman κάποτε, μιλώντας για τον εαυτό του και την ιδιωτική του ζωή, εξομολογήθηκε: "Πίνω πάρα πολύ καφέ. Αλλά αν δεν υπήρχε ο καφές, δεν θα είχα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα ούτως ή άλλως.". Και τι προσωπικότητα, θα πρόσθετε ο καθένας, ενθυμούμενος τη μεγάλη και ίσως πιο διάσημη Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια και όχι μόνο. Ο τηλεοπτικός αστέρας που έβαλε σε μπελάδες τους αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής, που είχε μπροστά του και τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι λάτρης του καφέ. Υποθέτουμε ότι μιλάμε για αμερικάνικο καφέ, αφού κατάγεται από την Ινδιανάπολη, αλλά σίγουρα και κάποιος καφές εσπρέσο έχει βρέξει τα χείλη του.
Αλλά ας πάμε με τη σειρά. Καφές. Ένας μόνο όρος, ένα βασικό άρωμα κοινό για όλους, πολλές ιστορίες και περιέργειες. Αρκεί να τον ακούσετε να προφέρεται για να μπορέσετε να φανταστείτε στο μυαλό σας το ιδανικό σενάριο. Αυτούς που τον αγαπούν στο μπαρ, αυτούς που τον προτιμούν στο γραφείο, αυτούς που εξακολουθούν να απολαμβάνουν το άρωμα και τις γεύσεις του στη ζεστασιά του σπιτιού τους, καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ ή ακόμα και ανάμεσα στα σεντόνια.

Ένας εσπρέσο - στην Ιταλία ένας καφές - είναι ένα μικρό φλιτζάνι με αρωματικό ποτό που σταματά για λίγο το περιβάλλον για τη στιγμή της απόλαυσης. Η γεύση είναι ονειρική και έντονη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Γιατί έχει τόσο εξαιρετική γεύση και τι είναι ένα τέλειος espresso? Είναι κάποιο ειδικό φασόλι ή ο τρόπος παρασκευής του; Είναι το μείγμα όλων αυτών που το κάνουν τόσο ακαταμάχητο.

Προσέξτε όμως να μην το καταχραστείτε, αλλιώς ο ενθουσιασμός -ή μάλλον η υπερβολή- είναι προ των πυλών. Ξέρετε τον Pikachu στην ταινία Pokemon: Ντετέκτιβ Pikachu, τον οποίο υποδύεται ο Ryan Reynolds; Κατανάλωνε καφέ ξανά και ξανά, και όχι τον τυπικό καφέ μακράς διάρκειας των ΗΠΑ, αλλά τον πραγματικό ιταλικό εσπρέσο σε άνετα, μικρά φλιτζάνια, κάνοντας τη ζωή του και τη ζωή των γύρω του τρομερά ταραχώδη και ταχυκαρδία. Αλλά ας επιστρέψουμε στο καφές εσπρέσο τον εαυτό του και να επιστρέψει στην προέλευσή του, την ονοματολογία και τον πολιτισμό του.

Γιατί ονομάζεται εσπρέσο;

Προέλευση

Η παρασκευή του εσπρέσο έγινε δημοφιλής στο Μιλάνο (Ιταλία) γύρω στο 1900 και από εκεί ξεκίνησε τη θριαμβευτική της πορεία σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Όπως συμβαίνει συχνά, μεγάλες εταιρείες και εταιρείες γεννιούνται από μικρά γκαράζ και απλές ιδέες που εκφράζονται στη σκιά ενός μικρού σπιτιού. Αυτό μαρτυρούν οι καλύτερες εφευρέσεις της Apple, της Google, της Microsoft. Η ίδια αρχή ισχύει και για τον καφέ εσπρέσο. Από ένα μικρό εργαστήριο στο Via Volta, στο Μιλάνο, το μηχανή espresso επεκτάθηκε σε όλη την ιταλική χερσόνησο μέχρι την καρδιά της Ευρώπης, από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο, και στη συνέχεια έφτασε στην άλλη πλευρά του ωκεανού, είτε κοιτάζεις προς τη Δύση είτε προς τις χώρες του ανατέλλοντος ηλίου. Εκφράστηκε, σαν μια έκδηλη επιθυμία. Και ακριβώς σε αυτό το επίθετο έχει τις ρίζες της αυτή η λιχουδιά.

Η λέξη espresso προέρχεται από την ιταλική λέξη espressamente, που σημαίνει ρητά (για κάποιον). Η ονομασία προέρχεται από το γεγονός ότι ο espresso είναι ένα ποτό που παρασκευάζεται φρεσκοψημένο για έναν επισκέπτη κατόπιν αιτήματός του. Η δεύτερη λέξη που περιλαμβάνεται είναι pressione, που σημαίνει πίεση. Αυτό το μέρος της λέξης υποδηλώνει ότι ο εσπρέσο παρασκευάζεται υπό πίεση. Συχνά υποτίθεται ότι η λέξη έχει σχέση με το express, δηλαδή γρήγορη προετοιμασία ή κάτι παρόμοιο, αυτή η εξαγωγή της ονομασίας είναι λανθασμένη.

 

Πώς γίνεται το καβούρδισμα του καφέ;

Φασόλια και ψητά

Τα φασόλια που χρησιμοποιούνται είναι γενικά ένα μείγμα Ρομπούστα και Αραβική Η τυπική αναλογία ανάμειξης είναι 80% κόκκοι Robusta και 20% κόκκοι Arabica. Αυτό το μείγμα παράγει το κόκκοι καφέ εσπρέσο. Το κλασικό καβούρδισμα για έναν εσπρέσο είναι το σκούρο, το οποίο δίνει στη γεύση ένα βαρύ σώμα και αρώματα καβουρδίσματος. Επί του παρόντος, υπάρχουν στην αγορά και ελαφρύτερα καβουρδίσματα, τα οποία έχουν ελαφρύτερο σώμα και πιο φρουτώδες άρωμα, συνήθως με υψηλότερο ποσοστό κόκκων Arabica, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 100%. Όσο βορειότερα βρίσκεται το καφεκοπτείο στην Ιταλία, τόσο πιο συχνά θα βρείτε ελαφρύ καβούρδισμα και υψηλά ποσοστά κόκκων Arabica. Όσο πιο νότια είναι η προέλευση των κόκκων εσπρέσο, τόσο πιο σκούρα καβουρδίζονται και το ποσοστό Robusta είναι συνήθως πολύ υψηλότερο - έως και 100%. Η αγορά καφέ από το διαδίκτυο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσετε μια πολύπλευρη επιλογή ποικιλιών, η καθεμία με τις δικές της ιστορίες και γεύσεις. Μέσα από την ιστοσελίδα του καφεκοπτείου μας, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία, ιδανική για κάθε γούστο και για κάθε μέθοδο παρασκευής.

 

Μέθοδος σερβιρίσματος

Ο εσπρέσο σερβίρεται σε προθερμασμένο φλιτζάνι χωρητικότητας 40 ml. Το φλιτζάνι περιέχει 25 - 30 ml εσπρέσο, συμπεριλαμβανομένης της κρέμας. Ο εσπρέσο πίνεται συχνά με ζάχαρη και σερβίρεται μαζί με ένα μικρό ποτήρι νερό.

Η προετοιμασία του καφέ είναι απαραίτητη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο εσπρέσο αξίζει επίσης μια υπηρεσία εγχειριδίου, μια εμφύτευση - ή ίσως είναι η περίπτωση να επινοηθεί ο όρος "intaglio". Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος σερβιρίσματος του καφέ, αλλά η τεχνική ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις προσωπικές προτιμήσεις σε καθαρά πρακτικό και γευστικό επίπεδο έως και τις αισθητικές προτιμήσεις. Γενικά, σερβίρεται σε προθερμασμένο φλιτζάνι, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που το προτιμούν σε κρύο φλιτζάνι, για να αποφύγουν τα δυσάρεστα εγκαύματα στα χέρια ή για απλή γεύση. Τέλος, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να σερβίρετε τον καφέ αντί σε φλιτζάνι: το ποτήρι. Πρόκειται για μια μέθοδο που περιλαμβάνει τη χρήση μικρών γυάλινων φλιτζανιών, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, όπου για να χυθεί ο απλή δόση ιταλικού εσπρέσο.


Πώς προετοιμάζετε τον καφέ εσπρέσο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προετοιμασίας. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του εσπρέσο, μια καλή κρέμα εσπρέσο είναι απαραίτητη. Είναι το σήμα ποιότητας ενός καλού εσπρέσο. Η crema είναι πυκνός, χρυσοκάστανος αφρός που αποτελείται από έλαια, διοξείδιο του άνθρακα και πρωτεΐνες. Απαιτείται πίεση τουλάχιστον 9 bar για το σχηματισμό του. Λόγω της φύσης της κρέμας, μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το ψήσιμο φρεσκάδα του φασολιού και της διαδικασίας εκχύλισης.

 

 

Προετοιμασία καφέ εσπρέσο στο σπίτι

Μπορείτε να παρασκευάσετε έναν νόστιμο και γευστικό εσπρέσο στο σπίτι. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για αυτό, οι οποίες διαφέρουν ως προς την τιμή αγοράς του απαιτούμενου εξοπλισμού, το βέλτιστο βαθμό άλεσης, καθώς και τη γεύση του παρασκευασμένου καφέ εσπρέσο.

Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, πρέπει πρώτα να αγοραστεί ο κατάλληλος εσπρέσο σε ένα καφενείο. Εάν ο καφές αγοράζεται μέσω διαδικτύου, οι επιλογές είναι πολλαπλές. Εκτός από την ένταση του καβουρδίσματος, η καλλιέργεια των κόκκων και οι δίκαιες τιμές είναι επίσης σημαντικές για τους καλλιεργητές καφέ. Εδώ Καφές Fairtrade και βιολογικός καφές είναι μια πιθανή επιλογή.

Εάν είναι δυνατόν, ο καφές εσπρέσο πρέπει να αλέθεται αμέσως πριν από την παρασκευή του, ώστε να διατηρεί το άρωμά του. Σε μια πλήρως αυτόματη μηχανή, το βήμα αυτό είναι ενσωματωμένο στη μηχανή. Κατά την παρασκευή καφέ σε μηχανή με φίλτρο πορτά ή σε δοχείο moka, απαιτείται ένας μύλος καφέ.

Η αγορά εσπρέσο δεν είναι δύσκολη, αλλά η προετοιμασία του είναι πολύ δύσκολη. Είναι αλήθεια αυτή η δήλωση; ΟΧΙ! Η παρασκευή καφέ εσπρέσο δεν είναι μαγεία, αλλά μια απόλαυση και μια αρωματική εμπειρία.

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε τον τέλειο εσπρέσο; 

 

Προετοιμασία εσπρέσο βήμα προς βήμα

Εδώ θα μάθετε όλα τα σημαντικά βήματα για την παρασκευή του εσπρέσο. Ειδικά ως αρχάριος μπορείτε να παραλείψετε με σιγουριά κάποια από αυτά τα βήματα, αλλά ως τελειομανής και γκουρμέ θα πρέπει τουλάχιστον να τις ακολουθήσετε.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τέλειο εσπρέσο

 

1. ενεργοποιήστε το μηχάνημα και αφήστε το να ζεσταθεί πλήρως για περίπου 15 λεπτά.

2. τώρα το φλιτζάνι πρέπει να ζεσταθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ζεστό νερό βρύσης είτε ζεστό ατμό από το ακροφύσιο ατμού της μηχανής. Προσέξτε ώστε το ζεστό νερό που έχει συσσωρευτεί στο φλιτζάνι να μην εκτοξευτεί από το φλιτζάνι!

3. στη συνέχεια, ζεστάνετε τον φορέα φίλτρου - εάν δεν είναι ήδη ζεστός - θέτοντας σε λειτουργία την αντλία του μηχανήματος και αφήνοντας λίγο ζεστό νερό να τρέξει μέσα από τον άδειο φορέα φίλτρου.

4. γεμίστε τώρα τη θήκη του κόσκινου με τη σωστή ποσότητα (για ένα φλιτζάνι περίπου 7 g) φρεσκοαλεσμένου καφέ σε σκόνη.

5. πιέστε ελαφρά τη σκόνη στο φίλτρο με ένα κουτάλι καφέ ή ένα "τάμπερ" και καθαρίστε τις γωνίες της θήκης του κόσκινου από υπολείμματα καφέ. Στη συνέχεια, η θήκη κόσκινου μπορεί να τοποθετηθεί στην ομάδα παρασκευής της μηχανής.

6. όταν επιτευχθεί η σωστή ποσότητα εσπρέσο (ένα φλιτζάνι εσπρέσο γεμάτο κατά τα 2/3 περίπου), η παροχή καφέ σταματά. Βεβαιωθείτε ότι ο εσπρέσο δεν υπερβαίνει το σωστό χρόνο εκχύλισης (20-30 δευτερόλεπτα), διαφορετικά ο καφές θα γίνει πολύ ξινός. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τη μηχανή και το βαθμό άλεσης των κόκκων. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία παρασκευής είναι περίπου και στους 93°C (+/- 2°C). Το νερό που βράζει, αλλά και θερμοκρασίες άνω των 96°C διαλύουν τις πικρές ουσίες από τον κόκκο καφέ. Και ποιος θέλει να πιει έναν πικρό εσπρέσο;

7. τώρα μπορεί να σερβιριστεί ο εσπρέσο ή να ολοκληρωθεί το ποτό εσπρέσο, π.χ. με έναν καπουτσίνο ή latte macchiato. Περισσότερα σχετικά με αυτό στην ενότητα Προετοιμασία εσπρέσο.

8. now the espresso can be served or the espresso drink can be finished, e.g. with a cappuccino or latte macchiato. More about this in the section Preparing the espresso.

9. Μετά τον σχολαστικό καθαρισμό, η θήκη του φίλτρου τοποθετείται ξανά στην ομάδα παρασκευής για να διατηρήσει τα πάντα ζεστά για το επόμενο φλιτζάνι.

 

Πώς φτιάχνετε έναν εσπρέσο με φίλτρο πορτέ;

Μηχανή μεταφοράς κόσκινου

Με λίγη εξάσκηση, μια μηχανή που φέρει κόσκινο μπορεί να φτιάξει έναν εσπρέσο όπως στις τελευταίες σας διακοπές στην Ιταλία.


Με μια μηχανή μεταφοράς με κόσκινο, μεταξύ άλλων, η ποσότητα της χρησιμοποιούμενης σκόνης καφέ είναι σημαντική. Το αποφασιστικό ερώτημα εδώ είναι πόσα γραμμάρια εσπρέσο πρέπει να προστεθούν στον υποδοχέα φίλτρου. Περίπου 7 γραμμάρια αλεσμένου καφέ εσπρέσο θεωρούνται ως κατευθυντήρια γραμμή για έναν απλό εσπρέσο. Η σκόνη πιέζεται σταθερά με ένα λεγόμενο τάμπερ. Για την προετοιμασία, η μηχανή θα πρέπει να έχει πίεση τουλάχιστον 9 bar. Αυτή η πίεση είναι απαραίτητη για την όμορφη κρέμα που κάνει την Bella Italia να ονειρεύεται. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, 25 - 30 ml εσπρέσο θα πρέπει να ρέουν στο φλιτζάνι μέσα σε 25 - 30 δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία προετοιμασίας απαιτεί κάποια εξάσκηση και, σε αντίθεση με μια πλήρως αυτόματη μηχανή ή ένα δοχείο moka, απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, η μέθοδος παρασκευής επιτρέπει μεγαλύτερη ποικιλία στη γεύση και την ένταση του εσπρέσο..

Έχετε μηχανή με φίλτρο και ψάχνετε για τους κατάλληλους κόκκους;
Ρίξτε μια ματιά στις ψησταριές μας ➽ ποικιλία φίλτρων καφέ.



Καλός εσπρέσο σε μια πλήρως αυτόματη μηχανή;

Πλήρως αυτόματο μηχάνημα

Μια πλήρως αυτόματη μηχανή μπορεί να παρασκευάσει διαφορετικούς τύπους καφέ. Διαθέτει ένα σύστημα που μπορεί να αλέσει τους κόκκους καφέ. Επομένως, ένας επιπλέον μύλος καφέ δεν είναι απαραίτητος με μια πλήρως αυτόματη μηχανή. Το νερό στη μηχανή φτάνει στην απαιτούμενη θερμοκρασία μέσω ενός θερμαντήρα ροής. Στη συνέχεια μπορεί να παρασκευαστεί ένας καφές. Μια πλήρως αυτόματη μηχανή πιέζει πλήρως αυτόματα τη φρεσκοαλεσμένη σκόνη καφέ μέσα στη μηχανή. Κατά τη διαδικασία παρασκευής χρησιμοποιείται επίσης πίεση. Οι μηχανές επιτυγχάνουν πίεση μεταξύ 7,5 και 9 bar.

Με τις πλήρως αυτόματες μηχανές, οι παραλλαγές, π.χ. με αφρόγαλα, μπορούν επίσης να παρασκευαστούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εξάσκηση δεν είναι απαραίτητη για τον χειρισμό μιας πλήρως αυτόματης μηχανής, καθώς όλα λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έχετε ένα πλήρως αυτόματο μηχάνημα και αναζητάτε τους κατάλληλους κόκκους;
Ρίξτε μια ματιά στο ➽ ποικιλία κόκκων καφέ για πλήρως αυτόματες μηχανές.

 



Ποιος δεν το γνωρίζει. Ο εσπρέσο από τη σόμπα

Γλάστρα μόκα

Τα δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι ή αλουμίνιο είναι μια οικονομική επιλογή για την παρασκευή καφέ εσπρέσο στο σπίτι. Με τη βοήθεια αυτής της κανάτας, ο εσπρέσο μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς μηχανή. Η κανάτα εφευρέθηκε το 1933 από τον Alfons Bialetti, ο οποίος της έδωσε το όνομα κανάτα Moka. Σήμερα, αναφέρεται κυρίως ως συσκευή παρασκευής εσπρέσο ή ως κανάτα εσπρέσο. Ο όρος κανάτα μόκα δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή παρασκευής του τουρκικού ή του ελληνικού μόκα. Εξ ου και η ορθογραφία με ένα "κ".

Η προέλευση του όρου ανάγεται στο όνομα της αρχαίας πόλης Μόκα στην Υεμένη, ενός λιμανιού στην Ερυθρά Θάλασσα, διάσημου ως κέντρου του διεθνούς εμπορίου καφέ, από τα μεγαλύτερα και πιο παραγωγικά, ιδίως για την αραβική του ποιότητα. Για τους λάτρεις της ιστορίας και της φιλοσοφίας και για όσους απαιτούν συντριπτική απόδειξη των λεγομένων, ένα στοιχείο μπορεί να βρεθεί και στη λογοτεχνία. Ο Βολταίρος, ο διάσημος φιλόσοφος του γαλλικού Διαφωτισμού και εμπνευστής των ιδρυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο αριστούργημά του Candido, ή αισιοδοξία μιλάει για τον καφέ εσπρέσο κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ταξιδιού του πρωταγωνιστή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Όταν λοιπόν ετοιμάζουμε έναν εσπρέσο στη σόμπα της κουζίνας μας, δεν σκεφτόμαστε πάντα ότι ένα μικρό φλιτζάνι καφέ περιέχει αιώνες ιστορίας, διαφορετικές εθνότητες, φιλοσοφίες ενός κόσμου και μιας ηθικής που έχει πλέον εξαφανιστεί. Εκτός από το αλάνθαστο άρωμα του ροφήματος. Ας δούμε όμως τη διαδικασία παρασκευής, από τις μηχανικές χειρονομίες μέχρι τις πιο σχολαστικές συμβουλές.

Το νερό εισάγεται στον λέβητα (κάτω μέρος) μέχρι να αγγίξει τη βαλβίδα ασφαλείας. Για την προετοιμασία του, γεμίζεται στο ένθετο χοντροαλεσμένος καφές σε σκόνη και στη συνέχεια δεν πιέζεται. Η κανάτα μπορεί να τοποθετηθεί σε μια εστία ή σε μια εστία αερίου. Οι υδρατμοί που σχηματίζονται δημιουργούν πίεση που μεταφέρει τον εσπρέσο μέσω του σωλήνα ανύψωσης. Ωστόσο, η πίεση του 1,5 bar σε αυτές τις κανάτες είναι πολύ χαμηλή για να σχηματιστεί κρέμα.

Ως εκ τούτου, το τελικό προϊόν αυτής της μορφής παρασκευής συχνά δεν θεωρείται εσπρέσο, καθώς απουσιάζει η χαρακτηριστική κρέμα. Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα στην αγορά δοχεία μόκα που διαθέτουν βαλβίδα κρεμά, η οποία βοηθά τον εσπρέσο να αποκτήσει κρεμά.

Η κρέμα είναι η αλχημεία μεταξύ των τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων που χαρακτηρίζουν το εμβληματικό ρόφημα, δηλαδή του νερού, της θερμοκρασίας, της πίεσης και του ίδιου του καφέ. Είναι το ελαφρύ φύλλο με το οποίο καλύπτεται ο εσπρέσο για να διατηρήσει στο εσωτερικό του όλα τα αρώματα και τη ζεστασιά που τον χαρακτηρίζουν, λίγο όπως κάνουμε όλοι μας στην αυγή του φθινοπώρου, όταν το πρώτο κρύο τείνει να γλείψει το δέρμα μας. Και η παρουσία του σε ένα φλιτζάνι ή σε ένα μικρό ποτήρι γίνεται, για πολλούς λάτρεις και γνώστες του εσπρέσο, αγαπημένο ή και επιτηδευμένο προνόμιο. Η δημιουργία μιας τέλειας κρέμας καφέ εσπρέσο απαιτεί προσοχή, αφοσίωση και μια καλή δόση γνώσης του κλάδου. Χρειάζεστε: λεπτό άλεσμα, τη σωστή ποσότητα καφέ και ιδανική πίεση στη σκόνη. Μόνο έτσι θα σχηματιστεί αυτή η χρυσή πατίνα, αυτό το πολύτιμο και γευστικό πέπλο που θα ζεστάνει την καρδιά και θα γεμίσει ακόμα και τις πιο κρύες και άδειες μέρες.

Έχετε όρεξη για μόκα; Ρίξτε μια ματιά στο ➽ ποικιλία δοχείων μόκα#.

 


Καφές barista στο σπίτι

Φτιάχνετε εσπρέσο σαν barista; Με τους σωστούς κόκκους καφέ,τη γνώση και μερικά κόλπα αυτό είναι εφικτό. Κάθε μία από τις μεθόδους προετοιμασίας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται εξαρτάται από το προσωπικό γούστο. Οι μέθοδοι προετοιμασίας ελάχιστα διαφέρουν από τον πραγματικό χρόνο παρασκευής. Όλες διαρκούν μεταξύ 25 και 30 δευτερολέπτων.

Και έτσι, μετά από μόλις μισό λεπτό, θα αισθάνεστε σαν νέος και ερασιτέχνης barista, πίνοντας έναν ποιοτικό καφέ, απευθείας μέσα στην κουζίνα σας, μπροστά στη σόμπα. Ο εσπρέσο είναι στην πραγματικότητα ένας πίνακας ζωγραφικής του Caravaggio, Raffaello or Leonardoεισάγεται στη μεγαλύτερη τέχνη της γαστρονομικής προετοιμασίας: το καμάρι της Ιταλίας, που κάθε πολίτης του Belpaese κατάφερε να καλλιεργήσει και να σπείρει σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν άπειρες ποικιλίες, άπειρες εναλλακτικές μέθοδοι για την παρασκευή ενός μείγματος καφέ εσπρέσο κατάλληλου για κάθε γεύση, εθνικότητα και συνήθεια. Μακρύς ή ristretto, διπλός ή διορθωμένος, κρύος ή ζεστός macchiato, τοποθετημένος σε προθερμασμένο ή κρύο φλιτζάνι. Και πολλά άλλα, σε κεραμικό ή γυάλινο φλιτζάνι. Ανακινούμενος ή αφρός, σκιασμένος με γάλα και εμπλουτισμένος με κακάο, ακόμη και κρύος ή με παγάκια, σύμφωνα με την παράδοση του Salento. Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει για ώρες να απαριθμεί τις παραλλαγές με τις οποίες μπορεί να παρασκευαστεί ο καφές εσπρέσο.

 

 

Οι διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής εσπρέσο


Εσπρέσο Cortado

Ο Espresso Cortado είναι ένας εσπρέσο που αναμειγνύεται 1:1 με ζεστό γάλα. Εξ ου και το όνομά του. Προέρχεται από την Ισπανία και cortado σημαίνει κομμένος.

Αυτή η σπεσιαλιτέ στην παρασκευή καφέ εσπρέσο ξεκίνησε από την Αργεντινή, πριν επεκταθεί ευρύτερα στην Ιβηρική Χερσόνησο, όπου καταναλώνεται αποκλειστικά το βράδυ. Είναι επίσης διάσημος στην Κούβα με την ονομασία "cortadito".

Αρχικά, ρίξτε τον εσπρέσο σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε την ίδια ποσότητα ζεστού γάλακτος και απολαύστε.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να επισημάνουμε το αντίθετο, με το ποιητικό και αισθησιακό όνομα "Làgrima": μια μικρή ποσότητα καφέ, το δάκρυ, βυθίζεται σε μια θάλασσα ζεστού γάλακτος, συμβάλλει στη μείωση της οξύτητας του εσπρέσο.


Καφέ Americano

Ο Cafe Americano είναι ένας εσπρέσο στον οποίο προστίθεται ζεστό νερό. Αδειάστε τον εσπρέσο σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου τρεις φορές περισσότερο ζεστό νερό (90-100 ml) και ανακατέψτε τα πάντα για λίγο. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε την κρέμα που επιπλέει στην κορυφή με ένα κουτάλι. Και το Cafe Americano σας είναι έτοιμο.


Καπουτσίνο

Ο καπουτσίνο είναι μια από τις σπεσιαλιτέ που μπορούν να παρασκευαστούν χάρη στον αρχαιότερο εσπρέσο στον κόσμο, που συνδέεται με την ίδια τη διάδοση του καφέ στην Ευρώπη και τη θρησκευτική σφαίρα των μοναχών Καπουτσίνων, από την οποία πήρε και το όνομά του. Ο μύθος λέει ότι ο μοναχός Marco d'Aviano, που στάλθηκε από τον Πάπα στην Αυστρία για να πείσει τον αυτοκράτορα να ενώσει τις δυνάμεις του ενάντια στην επίθεση των Οθωμανών, "διόρθωσε" για πρώτη φορά τον καφέ εσπρέσο με γάλα. Προς τιμήν του, το ποτό θα ονομαζόταν από τους Αυστριακούς "Kapuziner", ακριβώς Καπουτσίνο.

Πρώτα, προθερμάνετε το φλιτζάνι καπουτσίνο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε 30 ml φρεσκοψημένου εσπρέσο στο φλιτζάνι. Ρίξτε 60-120 ml αφρόγαλα στο φλιτζάνι. Στη συνέχεια ανακατέψτε και απολαύστε. Εκτός από τον εσπρέσο, ο καπουτσίνο περιέχει ίσες ποσότητες αφρού γάλακτος και γάλακτος. Δεδομένου ότι ο εσπρέσο ρέει πρώτα στο φλιτζάνι, μπορεί να διαχωριστεί από τον αφρό γάλακτος και να δώσει στη σπεσιαλιτέ του καφέ τη χαρακτηριστική του εμφάνιση.


Λάτε Μακιάτο

Για τον κλασικό latte macchiato, αφρίστε περίπου 100ml γάλα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ποτήρι (180-200ml). Στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά έναν απλό εσπρέσο στο ποτήρι. Ο Latte Macchiato σας είναι πλέον έτοιμος.

Ο Latte Macchiato (στα αγγλικά "στικτό γάλα"), από την άλλη πλευρά, μπορεί να αναγνωριστεί από τις τρεις στρώσεις του: Αποτελείται επίσης από έναν εσπρέσο και αφρόγαλα, αλλά συμπληρώνεται με ζεστό γάλα. Τα στρώματα στο ποτήρι δημιουργούνται ρίχνοντας πρώτα το ζεστό γάλα στο ποτήρι, ακολουθούμενο από τον αφρό γάλακτος και τον εσπρέσο.

Μερικά κόλπα από τον barista

✓ Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά, τόσο πιο παχύρρευστος και κρεμώδης γίνεται ο αφρός. Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι 3,3 - 4,0 %. Όσο πιο φρέσκο είναι το γάλα, τόσο καλύτερος είναι ο αφρός γάλακτος. Το γάλα δεν πρέπει να προέρχεται απευθείας από το ψυγείο, αλλά πρέπει να είναι ήδη σε θερμοκρασία δωματίου.

✓ Εάν το γάλα έχει θερμοκρασία μεταξύ 60 και 70 βαθμών Κελσίου, είναι καλύτερο να το αφρίζετε και ο αφρός τότε έχει ωραία και γεμάτη γεύση.

✓ Αν έχετε μηχανή με φίλτρο ή καφετιέρα με αγωγό ατμού, βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα έτσι ώστε τα 2/3 της κατσαρόλας να είναι ελεύθερα. Θα πρέπει να βυθίσετε τη λόγχη ατμού μέσα στο γάλα υπό γωνία 45 μοιρών. Μόλις ο όγκος του γάλακτος αυξηθεί κατά περίπου 50%, βυθίστε τη λόγχη ατμού βαθύτερα και κάντε κυλιόμενες κινήσεις με την κανάτα. Παρεμπιπτόντως: 100 χιλιοστόλιτρα καπουτσίνο έχουν περίπου 47 θερμίδες, ένας latte macchiato με 200 χιλιοστόλιτρα πλήρες γάλα έχει περίπου 130 θερμίδες.

Caffe Latte (Καφές Latte)

Για έναν caffe latte χρειάζεστε ένα φλιτζάνι καπουτσίνο, έναν απλό εσπρέσο, ζεστό γάλα και λίγο αφρό γάλακτος. Πρώτα ρίχνετε τον εσπρέσο στο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω του ζεστό γάλα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι μένει περίπου ένα εκατοστό κενό μέχρι την άκρη. Τώρα προσθέστε λίγο αφρόγαλα από πάνω - και ο caffe latte σας είναι έτοιμος.


Καφές Macchiato

Με αυτή την παραλλαγή του εσπρέσο, είναι σημαντικό να μην την μπερδεύετε με τον καφέ λάτε. Επειδή παρασκευάζεται με παρόμοιο τρόπο. Μόνο που εδώ παραλείπετε το ζεστό γάλα. Χρειάζεστε λοιπόν έναν απλό εσπρέσο σε ένα φλιτζάνι εσπρέσο και βάζετε πάνω του μια μικρή γουλιά αφρόγαλα. Και ο Caffe Macchiato σας είναι έτοιμος.


Εσπρέσο με κρέμα

Αυτή η δημιουργία εσπρέσο είναι καφές που σερβίρεται με σαντιγί. Πρώτα ετοιμάζετε τον εσπρέσο στην ποσότητα που θέλετε. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και καλύπτετε τον καφέ με μια κουταλιά από αυτήν. Και ο caffe con panna σας είναι έτοιμος.

Ο espresso con panna είναι μια κλασική ιταλική σπεσιαλιτέ του καφέ και συγκαταλέγεται στα ζεστά ροφήματα. Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό καπουτσίνο, ο espresso con panna παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος αντί για γάλα. Αποτελείται από ίσα μέρη espresso lungo και κρέμα γάλακτος. Για τον espresso con panna χρησιμοποιείται ένα μείγμα καφέ Arabica καφέ Robusta σε αναλογία 10/90 ή 40/60. Ο καφές εκχυλίζεται με 6 έως 7 γραμμάρια σκόνης καφέ και 50 έως 70 ml νερού, δηλαδή παρασκευάζεται όπως ο espresso lungo. Στη συνέχεια, ο καφές συμπληρώνεται με την ίδια ποσότητα κρύας κρέμας γάλακτος (50 έως 70 ml) και καλύπτεται με ένα καπάκι ελαφρώς χτυπημένης κρέμας και σερβίρεται. Προαιρετικά, ο καφές μπορεί επίσης να πασπαλιστεί με σκόνη κακάο.


Μαροκινός καφές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προετοιμάσετε αυτό το υπέροχο ποτό. Ο ένας είναι η ιταλική εκδοχή του Caffe Marocchino και η παραδοσιακή εκδοχή του μαροκινού καφέ.

Ιταλική Caffe Moroccan:

Εδώ ο καυτός εσπρέσο χύνεται πάνω σε ένα στρώμα λιωμένης σοκολάτας, η οποία προηγουμένως είχε γεμίσει το επιμήκες ποτήρι με κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του γυάλινου τοιχώματος. Τώρα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές αφρό γάλακτος από πάνω, ώστε να σχηματίσει καπάκι και πασπαλίζουμε με άφθονο καθαρό κακάο. Και ο Caffe marocchino σας είναι έτοιμος.

Παραδοσιακός μαροκινός καφές:

Πρόκειται για αρωματικό καφέ μαροκινού τύπου..
Μια υπέροχη δημιουργία με πολλά μπαχαρικά.
Για την παρασκευή του, χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένους κόκκους εσπρέσο, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο, 3 γαρύφαλλα τριμμένα ή ψιλοκομμένα και ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά και υλικά, όπως γλυκάνισο, κάρδαμο, μάραθο, σουσάμι, αμύγδαλα, καρύδια ή φύλλα δάφνης.
Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και, αν χρειάζεται, τα κονιορτοποιείτε με ένα μίξερ.
Τώρα βάλτε νερό, τους αλεσμένους κόκκους εσπρέσο και περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί, φιλτράρετε τον καφέ και απολαύστε τον στη συνέχεια!



Καφετέρια Corretto

Αυτή η δημιουργία είναι ένας εσπρέσο με την προσθήκη ιταλικού κονιάκ.

Μεταξύ των λικέρ που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι η γκράπα, η σαμπούκα, ο γλυκάνισος, το κονιάκ, το Baileys, το ρούμι και το ουίσκι.

Ένα ποτήρι εσπρέσο είναι το καταλληλότερο για αυτή την παραλλαγή. Για δύο μερίδες χρειάζεστε δύο μέρη φρεσκομαγειρεμένου εσπρέσο και 4cl κονιάκ. Πρώτα απ' όλα, προθερμάνετε τα ποτήρια. Στη συνέχεια, μοιράστε το κονιάκ στα δύο ποτήρια και ρίξτε από έναν εσπρέσο σε καθένα από αυτά. Πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη και απολαμβάνετε. Αν διασκεδάζετε δοκιμάζοντας το, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη παραλλαγή: Βάζετε μόνο το μισό κονιάκ σε κάθε ένα από τα ποτήρια και το ρίχνετε πάνω από τον εσπρέσο. Σερβίρετε το υπόλοιπο μπράντι σε ένα ξεχωριστό ποτήρι. Τώρα γλυκαίνετε τον εσπρέσο με καστανή ζάχαρη και τον πίνετε. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη στο ποτήρι με το υπόλοιπο κονιάκ, ανακατεύετε για λίγο και απολαμβάνετε.

Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε άλλες παραλλαγές, μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε ως εξής: ρίξτε μόνο το μισό λικέρ σε κάθε ένα από τα ποτήρια και προσθέστε τον εσπρέσο. Σερβίρετε το υπόλοιπο λικέρ σε ξεχωριστό ποτήρι. Τώρα γλυκάνετε τον εσπρέσο με καστανή ζάχαρη και πιείτε τον. Ρίξτε το υπόλοιπο κονιάκ στο ποτήρι με τη βάση ζάχαρης, ανακατέψτε για λίγο και απολαύστε.

Αν δεν υπάρχει κονιάκ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Grappa, Sambuca ή κονιάκ.


Καφετέρια Freddo

Αυτή η δημιουργία καφέ είναι το τέλειο ρόφημα καφέ για το καλοκαίρι. Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε παγάκια, περίπου 50ml εσπρέσο και περίπου 250ml κρύο γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Πρώτα βάζετε τη ζάχαρη στον ακόμα ζεστό εσπρέσο, ώστε να διαλυθεί γρήγορα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ένα σέικερ για κοκτέιλ είναι το καταλληλότερο για αυτό. Και ο Caffe Freddo σας είναι έτοιμος.

Μια άλλη παραλλαγή του Caffe Freddo είναι να προσθέσετε πάγο για να τον γλυκάνετε, αντί για την κλασική ζάχαρη, μια σταγόνα γάλα αμυγδάλου στον πάτο του ποτηριού μαζί με παγάκια. Πολύ αγαπητός στη νότια Ιταλία, ειδικά στην επαρχία του Λέτσε (τόσο πολύ που ένα άλλο δικό του όνομα είναι "caffè leccese"), είναι ένα εξαιρετικό φρέσκο αναψυκτικό από την αποπνικτική ζέστη του ιταλικού καλοκαιριού.

Για να αποφύγετε το ποτό να γίνει πολύ νερουλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια καφέ αντί για κανονικά παγάκια. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τον εσπρέσο αναμεμειγμένο με λίγο νερό σε μια σακούλα με παγάκια και αφήστε την να παγώσει.


Καπουτσίνο Freddo

Αυτή η υπέροχη δημιουργία καφέ είναι επίσης ένα τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Για αυτό χρειάζεστε έναν φρεσκοψημένο εσπρέσο, περίπου 150 ml γάλα, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, παγάκια και λίγη σκόνη κακάο. Πρώτα απ' όλα, αφρατέψτε το γάλα και ρίξτε το μαζί με τα παγάκια σε ένα ποτήρι, ώστε να γεμίσει στα ¾. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη στον ακόμα ζεστό εσπρέσο, ώστε να αναμειχθεί καλά και τώρα ρίξτε τον στο αφρόγαλα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη κακάο από πάνω και σερβίρουμε.


Εσπρέσο Moka + Cioccolato

Τώρα έχουμε μια δημιουργία για εσάς που σας αρέσει το γλυκό. Για το Moka Espresso Cioccolatto χρειάζεστε 1TL κακάο σε σκόνη, 1TL στιγμιαίο εσπρέσο σε σκόνη, 1TL ζάχαρη, λίγη ζάχαρη βανίλια, 50ml κρέμα γάλακτος και 200ml ζεστό γάλα.
Ανακατέψτε πρώτα το κακάο, τον εσπρέσο και τη ζάχαρη. Τώρα ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ποτήρι και προσθέστε το μείγμα σκόνης. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα όλα καλά. (Αυτό δουλεύει καλά με ένα μίνι μίξερ ή έναν αφροδιστήρα γάλακτος)
Τέλος, προσθέστε το ζεστό γάλα και ανακατέψτε τα πάντα ξανά.
Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε από πάνω σαντιγί και λίγη σκόνη κακάο.
Και το Moka Espresso Cioccolato σας είναι έτοιμο.

Νόστιμο!

 

Περισσότερα για τα παρασκευάσματα εσπρέσο στην ενότητα "Γνώσεις για τον καφέ": συνταγές

Παραλλαγές ιταλικού εσπρέσο

διαβάζετε πάρα πολύ:

Γαλλικές σπεσιαλιτέ καφέ
Spanish coffee specialities

Νόστιμο!

Είτε μονός είτε διπλός, είτε με ζάχαρη είτε χωρίς, είτε με αφρόγαλα είτε με ζεστό νερό, ο εσπρέσο είναι μικρός και αρωματικός και αποτελεί απόλαυση κάθε φορά.

Πολλές σπεσιαλιτέ που έχει κοινό ο espresso, στιγμιαία απόλαυση με έντονη ή ντελικάτη γεύση, ικανή να κατακτήσει και να ενώσει όλες τις κοινωνικές τάξεις από την αυγή της διάδοσής του, να εκτιμηθεί από τους πλούσιους και το λαό, παρούσα πλέον σε όλα τα σπίτια.